vineri, 6 februarie 2015

Şi ce ar folosi unui om să câştige toată lumea, dacă şi-ar pierde sufletul?

Mă gândeam zilele acestea, stând de vorbă cu un prieten, dacă toate activităţile de zi cu zi chiar merită timpul pe care îl oferim. Tu, studentul care jertfeşti zile şi nopţi pentru examene, tu, adultul care munceşti fără pauză pentru a câştiga bani, tu, femeia care ai face orice pentru a fi fashion şi a-ţi îndeplini mofturile, tu, bărbatul care ai pierde ore în şir pentru „cuceriri”, reţele de socializare, jocuri, ieşiri în cluburi şi aşa mai departe...

Toate acestea ajung de multe ori să primeze, să pună stăpânire, să creeze dependență. Şi mă întreb: merită oare? În timpul acesta ai fi putut să faci alte lucruri mult mai valoroase. De exemplu, în loc să pierzi timpul navigând pe internet și ajungând la postarea mea (care nu e chiar o pierdere de timp, sper), ai fi putut să petreci mai mult timp cu Dumnezeu. Ca să nu fie, totuși, un timp pierdut, te întreb eu în această postare ceva important, în caz că nu ai citit azi din Biblie: „Şi ce ar folosi unui om să cîştige toată lumea, dacă şi-ar pierde sufletul?” Prin urmare, Biblia încurajează păstrarea sufletului. Problema este că noi facem lucrurile acestei lumi mai valabile decât sufletul nostru și punem lumea fizică pe primul loc, în detrimentul lumii spirituale.

Nu spun că toate cele enumerate mai sus sunt rele. Biblia nu încurajează să fim leneși. Unele din aceste lucruri sunt importante pentru a ne defini şi pentru a ocupa un loc în societate, dar merită să investeşti chiar atât de mult timp în toate acestea? Aţi fi surprinşi să aflaţi că răspunsul este „da şi nu”. Sigur că merită să înveţi pentru a obţine un loc de muncă, dacă ai şi un scop care Îl include pe Isus. Dacă prin meseria ta, prin poziţia pe care o ocupi sau o vei ocupa vei căuta să evanghelizezi, să dai învăţături bune, să îţi iubeşti aproapele, atunci da, vorbim de o investiţie de durată. Dar răspunsul poate fi „nu”, aşa cum am spus. Dacă doar căutăm să câștigăm lumea, vom pierde sufletul.

Dacă nu raportezi totul la divinitate, nimicul va ieşi învingător, ajungând la câştigarea mofturilor şi pierderea sufletului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu